Ana Sayfa  |  Yeni Üye  |  Üye Girişi    |  Sipariş Takibi
 
(0)
 
  
Kampanyalı Ürünler Popüler Ürünler İndirime Girenler Yeni Gelenler  
 
Ortopedik Destek Ürünleri > Bel Korseleri
  Toplam İzleme : 55210


 
 
 
 
 
 


 BackTone - Elektronik Sensörlü Dik Duruş Korsesi
Fiyatı ( KDV DAHİL ) : 1.100,00 TL
Havale %3 İnd. : 1.067,00  TL
Stok Durumu    
Beden :
Adet :


   

 
 
Ürün Özellikleri
Ürün Kodu : 4000
Ürün Adı : BackTone - Elektronik Sensörlü Dik Duruş Korsesi
Ölçüler:
 

BackTone Nedir?

BackTone, Avustralyalı terapistler tarafında geliştirilmiş elektronik sensörlü duruş eğitimi ve düzeltme korsesidir. Backtone duruşunuzu değiştirmenizi ve yeniden dik durmanızı sağlar.

BackTone’u şimdi 5 saniyelik titreşim verebilen sensörü ile sesli uyarının uygun olmayacağı yerlerde de kullanmak çok daha kolay. Ofiste, sınıfta, toplantıda bile BackTone'u kolayca kullanabilirsiniz.

Duruşunuzu bozduğunuzda BackTone öter. Duruşunuzu düzelttiğinizde ses durur. Duruşu düzeltmek ve dik durmak için BackTone günde 2-3 kez 20'şer dakika kullanılmalıdır.

Günde 2-3 kere 20 şer dakika BacTone kullandığınızda, her kambur durduğunuzda BackTone öterek ya da titreşimle sizi uyararak duruşunuzu düzeltmenizi sağlar.Duruşunuzu düzelttiğiniz anda sesli uyarı ya da titreşim durur. BackTone ile duruş bozukluklarından ve kamburluk sorununuzdan kolayca kurtulabilirsiniz.

Nasıl Çalışır?

BackTone, kullanımı kolay omuz ve bel bantları ile elektronik sensörden oluşmaktadır. Doğru giydiğinizde/ taktığınızda elektronik sensör belinizde, kürek kemiklerinin altına kalçalarınızda üstünde durmalıdır. Ne zaman ki duruşunuzu bozdunuz, kambur durmaya başladınız, bantlar sensörü çeker ve sensör siz duruşunuzu düzeltinceye kadar öter. Duruşunuzu her bozduğunuzda, her kambur durduğunuzda BackTone dik durmanız gerektiğini hatırlatır. Kısa süre sonra dik durmayı ve yaptığınız şeyleri düzgün bir postürle yapmaya alışırsınız.

Kimler kullanabilir?

- Kamburluk (kifoz) problemi olanlar
- Sürekli bilgisayar başında oturanlar,
- Duruş bozukluğu olan öğrenciler,
- Dik Durmak isteyen herkes...

BackTone ile dik durmak artık çok kolay!

Sıkça Sorulan Sorular

BackTone Postur Düzelticiye sahip olmak ve kullanabilmek için  bir sağlık profesyoneline ihtiyacım var mı?

Hayır; BackTone evde kullanabileceğiniz  yardım cihazı olarak tasarlanmıştır. Kullanım talimatnamesi oldukça detaylı ve okuması kolaydır. Bununla birlikte bir sağlık profesyoneli ile iletişimde ve onun kontrolü altında iseniz BackTone kullanım isteğinizi ona danışmanızı öneririz. Talebiniz doğrultusunda ihtiyaçlarınız için sağlık danışmanınızla konuşmaktan memnun oluruz. Ayrıca boyun, omuz ya da sırta ait herhangi bir tıbbi durumunuz varsa, var olan alışkanlığa bağlı duruşunuzu düzeltmek için BackTone’u kullanmadan önce muhakkak uygun sağlık profesyoneline danışmanızı tavsiye ederiz. Sağlık profesyonelinizi referans için web sitemize “www.dikdur.com.tr” veya yukarıdaki telefon numarasına yönlendirebilirsiniz.

BackTone’u işe yaraması için ne kadar kullanmalıyım?

BackTone, istediğiniz postürü koruyabilmenizi sağlamak için yardım eder ve uzun zamandır kullanamamış olduğunuz kasları kullanmanızı sağlar. Bu kaslar bu nedenle çabucak yorulabilirler. Eğer kas yorgunluğu hissediyorsanız BackTone’u bu kullanım seansı içinde yeterince takmışsınız demektir. Çıkartın ve daha sonra tekrar kullanın.

Titreşim modunu ne zaman kullanmalıyım?

Titreşim modu duyma sorunu yaşayanlar ve sesten rahatsız olunabilecek durumlar için tasarlanmıştır. Vibrasyon modunda kullandığınız zaman her kamburlaştığınızda 4-5 sn titreşir ve sonra durur (batarya ömrünün uzun olabilmesi için). BackTone’u sesli modda kullanmaya başlamanızı tavsiye ediyoruz. Ses, siz kendinizi dik konuma getirene kadar devam edeceği için davranışınızı düzenlemeniz için oldukça etkilidir. BackTone’nun çalışma sistemine uyum sağlayınca, titreşim modunu deneyebilirsiniz.

Çok yaşlıyım; BackTone Postur Düzeltici işime yarar mı?

Kötü postür sıklıkla yanlış alışkanlıklar nedeniyledir ve bu alışkanlıklar düzenli ve tutarlı yaklaşımlar ile değiştirilebilir. BackTone postürünüzü yavaşça fakat muntazam olarak değiştirmenize olanak sunar. İstediğiniz postürü sağlamak için çaba gösterdikçe, kaslarınız değişecek, kuvvetlenecektir ve doğru postürü sağlamak daha kolay ve otomatik hale gelecektir. ‘Yavaş fakat emin’ dediğimiz ve düzenli giyme rutinleri doğrultusunda ilerletilen sistemle kalıcı değişiklikler yaşa ve alışkanlıklara rağmen elde edilebilir. Küçük derecelerle bile olsa postural düzeltmeler için asla çok geç değildir.

14 yaşında bir kızım var; BackTone Postur Düzeltici işine yarayabilir mi?

Fiziksel olarak bir ergenin deneyimlediği süreğen büyüme ve kas gelişimine BackTone iyi uyum sağlar ve hızla postüral düzeltmeler sağlanabilir. Fakat kişinin kendi postürünü düzeltme isteği ve düzenli giyme alışkanlığı olmadan sadece BackTone giymek sonuca ulaşmayı sağlamaz. Öncelikle kızınızın kötü postür ile bunun kişinin görünüşü ve iyilik haline olan istenmeyen sonuçlarının farkına varmasını sağlayın. Onu, BackTone ile tanıştırmak, yaraları ve kullanım sistemi için web sitemizi kullanın. Örneğin günde 2-3 defa 20 dakikaya kadar gibi… BackTone okulda giyilmek zorunda değil. Size uygun zamanlarda giyebilirsiniz ve giyme sisteminiz çok katı olmak zorunda değil. Eğer kızınız postural değişikliğin gerekliliğine inanır ve BackTone’u doğru kullanırsa düzelme gerçekleşecektir. Eğer doğru kullanım sistemine uymaya istekli değilse postural düzelmeleri uzun süre devam etmeyecektir. Onun için bir BackTone almadan önce onun farkındalığını ve katılımını sağlamalısınız.

Uzun yıllardır kambur ve gevşek oturma pozisyonum var; BackTone Postur Düzeltici işime yarar mı?

Sağlıklı postüre ulaşmanın anahtarlarından bir tanesi bunun nasıl bir his olduğunu bilmek ve postür düzgünlüğünü sağlamak için kasları eğitmekten geçer. Yıllardır devam eden kamburluk için size yardımcı olacak bir araca ihtiyacınız var ve BackTone bu amaca mükemmel hizmet eder. Anahtar çok zorlu, çok fazla çalışmak değildir. Zaman içerisinde iyileşmenin sağlanabilmesi için küçük adımlar tercih edilir. Bu, kaslar ve bağların kuvvetlenmesine ve bu yeni duruşa kendi kendini adapta edebilmesine olanak sağlar. Yeni postural alışkanlığınız ile daha iyi ve güçlü hissedeceksiniz ve bu devam etmeniz için size imkân verecek. Vücutlarımız değişebilen ve hayat boyunca tek hatalı duruşa mahküm olmayan dinamik makinelerdir.

Tıbbi bir durumum var; BackTone Postur düzeltici işime yarar mı? Örneğin, boyun yaralanması, boyun ağrısı, sırt ağrısı, bel ağrısı, omuz ağrısı, astım gibi solunum problemi yaratan durumlar.

Herkes farklıdır ve en iyi öneri, bu konuda sağlık profesyonelinize danışmanızdır. Öncelikle ona web sitemizi gösterin veya broşürümüzü indirin. Bu çeşit bir sağlık sorunu BackTone kullanımını önlemez. Doğru kullanım belirgin olarak fiziksel postüral düzgünlüğü sağlar, örneğin göğüs önündeki kemiğin dik durması, omuzların gevşetilmesi gibi… Devam eden düzenli kullanım ile vücut yeni postürünü tanır ve kaslar yeni duruma hâkim olur ve kuvvet kazanır. BackTone tüm durum ve örnekleriniz için işe yaramayabilir. Bu konuyu sağlık profesyonelinizle konuşmanız yararlı olacaktır.

İşte kullanılabilir miyim?

BackTone’u vücudunuzun ne yapması gerektiğini öğretmek için 1-2 hafta, sesli moda, evde kullanmanızı öneririz. Evde doğru kullanımı öğrenip, alıştıktan sonra işte deneyebilirsiniz. Vibrasyon modunu işte kullanabilir böylelikle iş yerindeki arkadaşlarınızı rahatsız etmemiş olursunuz. Titreşimin sadece 4-5 sn devam ettiğini (batarya ömrünü korumak için) unutmayın. Günde 2-3 defa 20 dakika kullanımınızı öneriyoruz. Eğer işiniz eğilme, dönme, uzanma, taşıma gibi vücut hareketlerini içeriyorsa BackTone kullanımı için eğitimli bir danışmandan öneri almanızı tavsiye ediyoruz.

Kıyafetimin altına giyebilir miyim?

Evet, kıyafetinizin altına giyebilirsiniz, bununla birlikte BackTone 20 dakikalık kısa periyotlarla kıyafetinizin üstüne giymeniz için tasarlanmıştır. Giyim rejimine uymanız için kolayca giyip çıkarılabilmelidir. Kıyafetlerinizin altına giyinmek, çıkarıp-geri giymeyi zorlaştırabilir. Bazı müşterilerimiz işte otururken veya yürüyüşe çıktıklarında gömleğin üstüne giyinip, onun üzerine ceket giyerek kullanıyorlar. Sizin kişisel durumunuza veya işinize nasıl uygun olursa o şekilde kullanabilirsiniz.

Kızım lise öğrencisi, BackTone Postur Düzelticisini okulda giymek istemiyor. Eğer giymezse BackTone Postur Düzeltici ona nasıl yardım edebilir?

BackTone asıl hedefi amaca ulaştırmak ve daha fazla ihtiyacı ortadan kaldırmaktır. Müşteri bir kez sağlıklı postural alışkanlığa ulaşınca, BackTone daha kısa periyotlarla kullanılabilir. Eğer kızınız okulda giymek istemiyorsa aynı etkileri evde giyerek, oturarak ödevini yaparken, yürüyüşe çıkarken kullanarak sağlayabilir. Bu durumlar onun ‘kas hafızası’ geliştirmesine olanak tanır ve zaman içinde okulda BackTone giymese bile otomatik olarak potürünü düzeltebilecektir.

Sürekli düzgün durmaları için uyardığım ve bu nedenle bana sinirlenen ergenlik çağında çocuklarım var. BackTone Postur Düzeltici duruşlarını değiştirmemde bana nasıl yardımcı olabilir?

BackTone, istenilen postüre kendi kendilerine, evde kendi mahremiyetleri içinde ulaşma şansı verir. Bu, gençleri düzenli BackTone kullanımına ikna ettikten sonra, ailelerin sürekli kamburluğu bırakmaları için uyarmaları gerekliliğini ortadan kaldırır. Kamburlaştıkları zaman sesle uyarılırlar, sesi durdurmanın tek yolu dik durmaktır.Öncelikli olarak doğru postürün yaralarının farkına varırlarsa daha kolay kabul edilebilir. İyi postürün yararları aşikârdır. Yerel alışveriş merkezindeki kalabalık kötü kambur postürden sağlıklı dik postüre kadar çok çeşitli örnek sunar. İyi postürlü kişiler mükemmel görünür, güzel hisseder, daha enerjik görünür. İyi bir postüre ulaşmanın son amacı genellikle gençler için istenilen şeydir.Ergenlik dönemindeki çocuğunuzun kendi posürünü kendisi düzeltmekten başka hiçbir yalvarma veya uyarının garantisi yoktur. Bununla birlikte BackTone çok iyi bir başlangıçtır ve ailenin sürekli dik durması için uyarısı gerekmez.

BackTone Postur Düzeltici bir arkadaş için iyi bir hediye olabilir mi?

BackTone’u alışkanlığa bağlı duruş bozukluklarını düzeltip, yarar görebileceğine inandığınız arkadaşlarınıza ve ailenize önermenizi tavsiye ediyoruz. Bununla birlikte BackTone bir korse veya destek değildir. Sizi sarıp, giyinenin iyi postürde kalmasını sağlayacak kuvvet oluşturmaz. BackTone, giyenin arzulanan iyi postürü sağlaması için, duruşunu bozduğu zaman öten uyarıcı bir araçtır. Sesi durdurmanın tek yolu dik durmaktır. Yani BackTone kullanımı, kişinin gönüllü çabasını gerektirir. Eğer giyen kişi gayret sarf etmeyi istemezse, BackTone postürün düzeltilmesi açısından bir etki oluşturamaz.Eğer arkadaşınız sağlıklı postur alışkanlığına ulaşma konusunda istekli ve uygun kullanma sistemine uymaya hazırlıklı ise BackTone eşsiz bir armağandır. Eğer emin değilseniz öncelikle kişinin bu konudaki istekliliğini sorgulamanızı tavsiye ederiz.

BackTone Postur Düzelticiyi ev işi yaparken kullanabilir miyim?

Tüm koşullarda kullanılabilir fakat BackTone’u birkaç hafta yürüyüş, oturma gibi aktivitelerde kullanmalısınız. Bazı ev işleri aşırı dinamiktir, tekrarlayan dönme ve eğilme içerir. BackTone zorlu görevler sırasındaki postürü düzeltmek için tasarlanmamıştır. BackTone’u öncelikle daha çok oturma, ayakta durma, yürüme gibi daha durağan işlerde kullanın. Kullanıma iyice alıştıktan sonra kaldırma gibi daha aktif işler sırasında kullanabilirsiniz.

 BackTone beden tablosu     -     Bel Çevre Ölçüsü (cm)

1 (S) 50-85 CM

2 (M) 60-100 CM

3 (L) 90-132 CM

Yorumlar

 Yorum Ekle

Yorum Bulunamadı..
Bu kategoriye ait diğer ürünler
BackTone - Elektronik Sensörlü Dik Duruş Korsesi 1.100,00 TL
MEDİORTHO Lumbomed Disc Ayarlanabilir Stabilizasyon Sistemli Lumbosakral Bel Korsesi 0,00 TL
MEDİORTHO - Lumbomed Basic Lumbosakral Bel Korsesi 0,00 TL
MEDİORTHO 3C Rachet Kilitli 3 Nokta Hiperekstansiyon Korsesi 0,00 TL
MEDİORTHO 4C Flex B-Fast Kilitli Hiperekstansiyon Korsesi 0,00 TL
MEDİORTHO - Omomed Hareket Sınırlayıcı Fonksiyonel Omuz Desteği 0,00 TL
MEDİORTHO 4C Rachet Kilitli Hiperkstansiyon Korsesi 0,00 TL

 
 
İLETİŞİM

Hakkımızda
Bize Ulaşın
ÖDEME

Ödeme Seçenekleri
Kampanyalar
TAKİP ET

 Facebook
 Twitter
 Instagram
ALIŞVERİŞ ŞARTLARI

Gizlilik ve Güvenlik
Garanti ve İade Şartları
Tüketici Hakları
Satış Sözleşmesi
Teslimata İlişkin Belgeler
Ürün İade Formu
 
Deta Medikal Tıbbi Malzeme San. ve Tic. Ltd. Şti. © 2021 Web Tasarım ve Programlama : Webkent Yazılım