Ana Sayfa  |  Yeni Üye  |  Üye Girişi    |  Sipariş Takibi
 
(0)
 
  
Kampanyalı Ürünler Popüler Ürünler İndirime Girenler Yeni Gelenler  
 
Ağrı Bantları > Kinesio Tex Gold FP
  Toplam İzleme : 30671


 
 
 
 
 
 


5 cm x 5 metre Kinesio Tex Gold fp 5cm x 5mt
Fiyatı ( KDV DAHİL ) : 693,00 TL
Havale %3 İnd. : 672,21  TL
Stok Durumu    
Renk :
Adet :


   

 
 
Ürün Özellikleri
Ürün Kodu : GKT15024-25024-35024-45024
Ürün Adı : Kinesio Tex Gold fp 5cm x 5mt
Ölçüler: 5 cm x 5 metre
 

KINESIO TEX TAPE

Kinesiotaping Japonya'da yaklaşık 25 yıl önce geliştirilmiş fakat Avrupa ve Amerika’da olduğu gibi ülkemizde de son yıllarda tanınmaya başlamış özel bir tedavi ve bantlama yöntemidir.

Kinesiotaping, bel-boyun ve sırt ağrıları gibi çok sık rastlanan sağlık problemleri yanında ortopedik ve nörolojik problemler ile cerrahi sonrasında da kullanılabilen bir tedavi seçeneğidir ve her geçen gün kullanım alanı genişlemektedir.
Yumuşak doku iyileşmesini desteklemek
Kinesiotaping uygulamalarında kullanılan bantlama materyali KINESIO TEX® TAPE olarak bilinmektedir. Bu bant oldukça ince ve hassas dokunmuş pamuklu bir malzemeden imal edilmiştir.
Bu özellikleri sayesinde KINESIO TEX® TAPE ıslanma ve terleme durumunda bile cilt üzerinde kalabilmektedir uygulama sonrasında duş almak yada ellerinizi yıkayabilmek mümkündür.

Kinesiotaping uygulamalarının temelde iki amacı vardır:

Ağrısız ve daha kolay hareket edebilmeyi sağlamak,

Uygulamanın yapıldığı cildin yapısı ve ortam koşullarına bağlı olmak üzere uygulama bölgesinde  çıkmaksızın 4 ila 7 gün kalabilmektedir.  KINESIO TEX® TAPE boyunun %30ila %40'ı kadar uzayabilmekte hareketle ciltte oluşan gerilme ve gevşemelere uyum sağlayabilmektedir.

KINESIO TEX® TAPE  yapısında ciltte alerji yaratabilecek lateks veya benzeri herhangi bir etken madde içermez

KINESIO TEX® TAPE yerine göre birbiri üzerine katmanlar oluşturacak şekilde de uygulanabilir ve farklı amaçlara göre kesim şekli ve uygulama yönü ve bölgesi farklılık gösterebilir.

 KINESIO TEX® TAPE  uygulamaları sonrasında ciltte tahriş nadiren görülen bir durumdur fakat yinede uygulama bölgesi tahriş olabilme ihtimaline karşı dikkatle takip edilmelidir.

Vücutlarımız hareket etmek üzere tasarlanmıştır ve Kinesiotaping Tekniğinin temel amacı harekete  destek olmak ve hareket etmeyi kolaylaştırmaktır.  Tekniğin başarı ile uygulanması kaslar, eklemler,bağlar ve dolaşım sisteminin anatomisini bilmekten ve duruma uygun doğru teknikleri uygulamaktan geçmektedir.

KINESIO TEX® TAPE  teorik olarak, cildi yukarı kaldırıp deri ile kasların arasındaki boşluğu arttırmakta ve bölgede oluşan basıncı hafifletmektedir. Yaralanma bölgesinde azalan basınç kan dolaşımının artışı ile sonuçlanır ve böylece lenfatik drenaj oluşur. Dolaşım sisteminde yaratılan bu etki yaralanma bölgesindeki gerginlik ve hassasiyetin giderilmesinin yanında bölgede  deri altında varolan ağrı reseptörlerinin uyarılmasını da önler böylece ağrısız hareket etme imkânı sağlanmış olur.

KINESIO TEX® TAPE'in esneyebilme özelliği yorgun, zayıf yada yaralanmış kaslara fiziksel yardım oluşturmak üzere de kullanılmaktadır.

Siyah,Ten rengi, Pembe ve Mavi  rengi olan Kinesiotape’ler ticari olarak 5cm x 5 metre ve 5cm x 31,5 metre’lik ambalajlarda tek yada 6’lı kutular halinde satılmaktadır.

Bantların farklı renkte olması, uzakdoğunun renklerle tedavi felsefesine ve kişisel tercihlere dayandırılmaktadır fakat fizyolojik etkileri açısından bütün renkler aynı özellikleri içermektedir.

 

Yorumlar

 Yorum Ekle

Yorum Bulunamadı..
Bu kategoriye ait diğer ürünler
Kinesio Tex Gold fp 5cm x 5mt 693,00 TL
Kinesio Tex Gold fp 5cm x 31,5mt 4.059,00 TL

 
 
İLETİŞİM

Hakkımızda
Bize Ulaşın
ÖDEME

Ödeme Seçenekleri
Kampanyalar
TAKİP ET

 Facebook
 Twitter
 Instagram
ALIŞVERİŞ ŞARTLARI

Gizlilik ve Güvenlik
Garanti ve İade Şartları
Tüketici Hakları
Satış Sözleşmesi
Teslimata İlişkin Belgeler
Ürün İade Formu
 
Deta Medikal Tıbbi Malzeme San. ve Tic. Ltd. Şti. © 2021 Web Tasarım ve Programlama : Webkent Yazılım