Ana Sayfa  |  Yeni Üye  |  Üye Girişi    |  Sipariş Takibi
 
(0)
 
  
Kampanyalı Ürünler Popüler Ürünler İndirime Girenler Yeni Gelenler  
 
Varis Nedir Nasıl Tedavi Edilir?

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
Varis, kirli kanı taşıyan toplardamarlarda görülen bir hastalıktır. Ana atardamarlardan vücudun alt kısımlarına ayak ve bacaklara giden kan, yer çekimine karşı koyarak kalbe geri dönmek zorundadır. Kılcal damarlara gelen kanın basıncı çok düşüktür bundan dolayı kanın kalbe dönüşünü kolaylaştırmak için toplardamarlar içinde kapakçıklar bulunmaktadır. Bu kapakçıkların zamanla deforme olması sonucunda, kan kalbe doğru tam olarak akamaz ve damar içinde göletler oluşur. Bunlar dışarıdan yeşil-mavi olarak görülen şişmiş damarlar olarak fark edilir. Bu da varisli damarların başlangıcını oluşturur. 
Fonksiyonu bozulmuş kapakçıkların tekrar görevini yapar hale gelmesi mümkün değildir. Ancak kapakçıkların çalışmasına yardımcı olabilecek destek tedavilerine başvurulabilir. Varis çorapları destek tedavisinin temelini oluşturur. Özellikle yaşlılar ve hamileler gibi ameliyat olamayan ve ilaç kullanamayan hastalar için en uygun tedavi yöntemidir.

BASINÇ DERECELERİ
CCL 1---- 18-21 mmHg
CCL 2---- 23-32 mmHg
CCL 3---- 34-46 mmHg
CCL 4--- 49+ mmHg
(CCL= Compression Class)

Varisin tedavi edilebilmesi için en önemli nokta hekiminizin önerdiği basınçtaki çorabı kullanmaktır. Bunu sağlamanın yolu da ölçü alınarak  bedeninizin belirlenmesidir. Ölçü alınırken mutlaka yetkili kişilere bacaklarınızı teslim edin.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
VARİS ÇORABINIZI NASIL KULLANACAKSINIZ?
  • Varis çorabınızı sabah yataktan kalkmadan önce giyip akşam yatana kadar çıkarmayınız. Çorabınızı uzun süreli ve sağlıklı kullanabilmeniz için her gün elde ılık suda, sıvı sabun ya da el sabunu ile yıkayınız. Bol su ile duruladıktan sonra asarak yada sererek kurutunuz.   
  • Varis çorabınız kaçtığı zaman basınç uygulamayacağı için mutlaka yenisiyle değiştiriniz. 

 
 
İLETİŞİM

Hakkımızda
Bize Ulaşın
ÖDEME

Ödeme Seçenekleri
Kampanyalar
TAKİP ET

 Facebook
 Twitter
 Instagram
ALIŞVERİŞ ŞARTLARI

Gizlilik ve Güvenlik
Garanti ve İade Şartları
Tüketici Hakları
Satış Sözleşmesi
Teslimata İlişkin Belgeler
Ürün İade Formu
 
Deta Medikal Tıbbi Malzeme San. ve Tic. Ltd. Şti. © 2021 Web Tasarım ve Programlama : Webkent Yazılım